Skip to content

Harjoittelu

Historiallisen miekkailun harjoitukset ovat hyvin monipuoliset. Tavallisesti tunti aloitetaan lämmittelyllä ja sitä seuraa joukko aseettomia harjoituksia – ruumiinmekaniikkaa ja jalkatyötä. Yli puolet tunneista on tavallisesti omistettu aseelliselle harjoittelulle. Kokeneemmat harjoittelijat keskittyvät enemmän aseelliseen harjoitteluun, vapaaseen miekkailuun tai siihen valmistaviin harjoituksiin.

Harjoitteluaseet ovat teräksisiä, mutta eivät teräviä. Teräksisillä aseilla harjoittelu vaatii paljon kontrollia ja kunnioitusta sekä harjoittelukumppania, että asetta kohtaan. Jokaisen odotetaan käyttäytyvän tunnilla kuin vastuulliset aikuiset.

Suuri osa harjoituksista tehdään parin kanssa. Sinun ei tarvitse kuitenkaan hankkia harjoituskumppania, vaan seurassamme kaikki harjoittelevat kaikkien kanssa.

Kilpailu muodossa tai toisessa on aina ollut osa eurooppalaista miekkailuperinnettä. Useissa aselajeissa voi nykyään kilpailla ja vaikka opetamme aselajeja pääsääntöisesti taistelulajeina, kannustamme kilpailusta kiinnostuneita jäseniämme pyrkimyksissään. Vapaa miekkailu on olennainen osa harjoittelumenetelmiämme, mutta ei harjoittelun päämäärä.

Tule tunnille ajoissa – myöhästyneet tekevät punnerruksia!